Türkiye'nin Mühendisler Konusundaki bahtsızlıkları 'Neden İntihar Ediyorlar?' - SOFTSAM

Breaking

About Software

20.08.2014

Türkiye'nin Mühendisler Konusundaki bahtsızlıkları 'Neden İntihar Ediyorlar?'

Türkiyenin Durumları



Aselsan'da birkaç ay içinde intihar eden üç mühendisin 
F-16 uçaklarının tanıma sistemlerini çözdükleri ileri sürüldü

Türkiye'nin teknolojik alandaki trajedileri neler?Türkiye de mühendis olmak neden bu kadar zor?Neden Mühendisler intihar eder?


Yukarıdaki soru çeşitlerini dahada artırabiliriz ama elimize geçen hiçbir şey olmaz.Yukarıda bir haber başlığı yer almaktadır. 3 mühendis mükemmel bir iş çıkartmışlar. F-16 uçaklarının tanıma sistemini çözmüşler.Bu demek oluyor ki çok rahat bir yaşam sürmenin eşiğindelermiş ama intihar etmişler.Kim rahat bir yaşama ölümü değişir ki?

Bu haberin devamında ise şunlar yazıyor...


ÜÇ MÜHENDİS İNTİHAR ETMEDİ ÖLDÜRÜLDÜ

Aselsan'da beş ay içinde değişik nedenlerle intihar ettikleri ileri sürülen üç mühendisin ölümü üzerindeki esrar perdesinin kaldırılması için savcılık soruşturması sürdürülüyor. Savcılık güvenlik birimlerine soruşturmanın derinleştirilmesi talimatını verirken üç mühendisin ölüm nedenleri üzerinde her gün yeni iddialar ortaya atılıyor. Bugünlerde internet üzerinde onbinlerce kişiye gönderilen maillerde intiharların aslında cinayet olduğu ve bu cinayetlerin nedeninin ise F-16 uçaklarında bulunan tanıma sisteminin çözülmesi olduğu belirtiliyor. İddialara göre; bundan bir kaç yıl öncesine kadar F-16 üretim merkezi TAI de uçakların dost-düşman tanımlamasını yapan elektronik sistemi, bir tane dahi Türk mühendisin bile giremediği bir bölümde üretiliyordu. Bu sistem Türk F-16 sının bir uçak ile karşılaştığında karşıdakinin dost mu düşman mı olduğunu pilota iletiyordu. Burada Türkiye açısından bir sorun yaşanıyordu. Bir Türk F-16 sı NATO ülkeleri olan, ABD, İngiliz veya Yunan uçaklarından biri ile karşılaştığında onları olarak algılayarak pilota sinyal göndermiyordu. Bu da sık sık Türk hava sahasını ihlal eden Yunan uçaklarının hava sahasından uzak tutulmasında problem yaşatıyordu. Başka bir problem de bu ülkelerden herhangi biri ile yaşanacak sorunlarda hava savunma sisteminin tamamen çökmesini gündeme getiriyordu. ABD herhangi bir savaş veya askeri operasyon sırasında kendileri tarafından satılmış veya modernize edilmiş elektronik tanıma sistemine sahip uçak, helikopter, tank ve izleme sistemleri gibi stratejik araçları istediği zaman uydular aracılığı ile verilebilen talimatla savaş dışı bırakabiliyordu. 
ASELSAN mühendisleri 6 ay gibi kısa bir sürede ABD tarafından bize güdülen bu uçak tanıma sisteminin hakimiyetini lehimize çevirmeyi başardı. ABD'nin yıllarca çalışarak kurduğu sistem, Türk mühendisleri tarafından kısa bir zamanda Türkiye lehine çevrilmişti. Türk mühendisler sadece uçak tanıma sistemini çözmemişler aynı zamanda da ABD'nin uydular aracılığı ile gönderdiği sinyallerle savaş araçlarını saf dışı bırakma sistemini de çökertmişlerdi. İnternette son günlerde onbinlerce kişiye gönderilen maillerde üç Türk mühendisin bu yüzden intihar süsü verilerek öldürüldüğü yolunda mailler gönderiliyor. 


Mailler gönderiliyor derken sanki 3 mühendisin intihar ettiğini savunuyormuş gibi duruyor haberimiz.Hadi öyle olsun bu insanlar intihar etmiş olsunlar peki aileleri dost ve ahbapları neden çıkıp açıklama yapmadılar.
-Çok borçları dertleri vardı.Sevdikleri kızlara kavuşamadılar.Tefeciden aldıkları parayı ödeyemediler.
Ve daha niceleri gibi bahaneler uydurulabilirdi.Fakat zaten milyarder olmalarına ramak kala bunların hiçbir önemi yok ki.
Ama bizler sadece medyanın doldurmaları ile hareket etmeyi öğrenmiş bir millet olduğumuzdan sorgulamayız.İntihar ettiler haberi yayınlandığı an İntihar etmişler der geçeriz.Peki madem mühendisler intihara meyilli oluyor biz neden çocukalrımızı mühendis olarak yetiştirmeye çalışıyoruz.Bizim çocuklarımızında İntihar Ettiler Haberi yayınlandığında arkasını aramadan sorgulamadan İntihar Etmişler deyip geçecekmiyiz.Belkide öyle yaparız...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder